Columns

ALZ – Smartlappen met advocaat

Als mijn leven begint aan de grenzen van mijn comfort zone krijg ik er vandaag een flink stuk bij in een hotel vol honderdplussers die nog helder zijn van geest.
13/06/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Geheugensleutels in een stofzak

Er komen nooit meer nieuwe bij. Geen aandenkens, geen herinneringen, geen dierbare momenten. Ik kan ze enkel nog verliezen, vergeten, verspillen op de badkamervloer.
13/05/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Als het zeer doet aan je ziel

Als je pijn hebt aan je hart is er geen cardioloog die zegt: ‘Geen probleem, dan hebben we het daar niet meer over.’ Waarom dan wel bij pijn aan je ziel?
13/05/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Op de rode stoel

Het is wrang en soms genadeloos hard. Toch doe ik het voor de ene farmaceut die me vertelt: ‘Dit is mijn werk, maar door jouw verhalen voel ik er iets bij.’
21/03/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Doorslaggevende mislukking

Een achtbaan van emoties is de prijs die ik betaal voor mijn kaartje op de eerste rang. Alsof ik een spelletje ‘Wie is het?’ speel en een voor een mijn kansen omklap.
06/03/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Vijftien komma een

Klaarwakker veer ik de volgende ochtend rechtop in bed, in mijn hand de telefoon. ‘Lieverd!’ Ik por mijn vriend tussen de ribben. ‘Lieverd, lees dit eens!’
06/02/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Het bonnetje van de slager

‘Ik wist wel dat het kon gebeuren, het was de reden dat ik daar stond, en toch: ik was was er niet op voorbereid.’ Van alle donaties bleef deze haar bij.
18/12/2018/door jetskevanderschaar

Levensles in dromen, durven, doen!

Zingen? Niets voor mij. Toch? Hoe een vraag leidde tot een interview met Babette Labeij, een proefles in haar zangschool en een cursus dromen, durven, doen!
13/12/2018/door jetskevanderschaar

ALZ – Wat mag het zijn?

Het vroeg veel liefde en geduld om bij mijn moeder te zijn en samen te dúrven dwalen door haar dementie. Maar de vreugde om elkaar te treffen in het donker, die was ongekend.
23/11/2018/door jetskevanderschaar
Toon Meer

Volg mij