Columns

ALZ – Geestverruiming in een gongbad

Ik kan mezelf aarden met mijn blote voeten in het gras, mijn lijf onderdompelen in een gongbad en mijn geest verruimen in een yurt - tegen betaling is dit ook op afstand mogelijk.
18/11/2019/door jetskevanderschaar

NRC-XTR – Innovatie vraagt bovenal moed

Het begint bij ons. Als we erin dúrven te geloven en daar ook naar handelen, wordt het onmogelijke mogelijk. Zo kwamen we immers ook op de maan.
13/09/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – In het zoeklicht van de media

Vaak zijn de reacties overweldigend en hartverwarmend positief. De meeste althans. Maar ik krijg ook die andere, scherp en pijnlijk, als zout in een open wond.
05/09/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Over het nut van aso’s en gezonde levensstijl: wat ik leerde op de internationale alzheimerconferentie in LA

Veel aandacht voor gezonde levensstijl: een combinatie van verantwoord eten, genoeg bewegen, mentale en sociale activiteit, matig drinken en niet roken.
05/08/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Bij de minister op bezoek: wat als hij in mijn schoenen stond?

Ik vergeet de camera’s, de belangen en verwachtingen en richt mijn aandacht op hem. ‘Wat zou je doen,’ vraag ik aan Hugo, ‘als je in mijn schoenen stond?’
22/07/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Smartlappen met advocaat

Als mijn leven begint aan de grenzen van mijn comfort zone krijg ik er vandaag een flink stuk bij, in een hotel vol honderdplussers die nog helder zijn van geest.
13/06/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Geheugensleutels in een stofzak

Er komen nooit meer nieuwe bij. Geen aandenkens, geen herinneringen, geen dierbare momenten. Ik kan ze enkel nog verliezen, vergeten, verspillen op de badkamervloer.
13/05/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Als het zeer doet aan je ziel

Als je pijn hebt aan je hart is er geen cardioloog die zegt: ‘Geen probleem, dan hebben we het daar niet meer over.’ Waarom dan wel bij pijn aan je ziel?
13/05/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Op de rode stoel

Het is wrang en soms genadeloos hard. Toch doe ik het voor de ene farmaceut die me vertelt: ‘Dit is mijn werk, maar door jouw verhalen voel ik er iets bij.’
21/03/2019/door jetskevanderschaar
Toon Meer

Volg mij

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.