‘Herinneringen voor het leven’ op NPO 1

Op 3 oktober was ‘Herinneringen voor het leven’, de avondvullende televisieuitzending van Alzheimer Nederland op NPO 1, waarin ik prof. dr. Philip Scheltens mocht interviewen – en Caroline Tensen mij. Het resultaat: 9.825 nieuwe donateurs!

Achter de schermen

Als toekomstige patiënt mocht ik van tevoren ‘mijn’ wereldberoemde neuroloog prof. dr. Philip Scheltens bestoken met vragen over onderzoek. Om te beginnen: ‘Waarom duurt het zo lang?’ En, nog veel belangrijker: ‘wanneer komt dat medicijn?’ Hoe dat ging, beschreef ik een column.

Het resultaat én de antwoorden zie je hieronder.

Voor de camera

De rest was live…! Caroline Tensen vroeg mij hoe hoe het is om te leven met het alzheimer-gen en ik mocht vertellen waarom ik het zo belangrijk vind om een stem te geven aan mezelf, mijn familie en al die mensen die dat zelf niet meer kunnen.

‘Ons’ onderdeel begint rond 1:09.

Het volledige interview

Tot slot de lange versie van het gesprek tussen Philip Scheltens en mij. Voor iedereen die er niet meer in durft te geloven of denkt dat alle onderzoeken zijn mislukt. Een medicijn tegen dementie is wél mogelijk, misschien al binnen twee jaar. Er wordt zo ongelooflijk hard aan gewerkt en er is al zo ontzettend veel bereikt. Wat we nodig hebben is de overtuiging dat het kán.

It always seems impossible, until it is done.