Worldmapping: de uitdagende jongerenreizen

Het begon met een ideaal. Om jongeren uit te dagen hun grenzen te verleggen en hun wereld te vergroten. Toen kwam het idee. Om ze mee te nemen op expeditie naar ontwikkelingslanden. Worldmapping werd de naam. En duizenden dromers, wereldverbeteraars en avonturiers maakten het tot een succesvolle onderneming – die een belangrijke fysieke en financiële bijdrage levert aan de projecten ter plaatse. Want de jongeren van vandaag, hier én daar, worden de leiders van de toekomst.

Tell me and I will forget
Show me and I may remember
Involve me and I will understand
– Confucius

Van ideaal tot onderneming

logo_webJongeren van vandaag worden de leiders van de toekomst. Daarom daagt Worldmapping 14 t/m 18-jarigen uit om mee te gaan op expeditie naar ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Deze groepsreizen brengen hen in aanraking met vrijwilligerswerk, lokale leeftijdgenoten en avontuurlijke activiteiten. Zo stimuleert Worldmapping jongeren van hier én daar uit om hun grenzen te verleggen en hun wereld te vergroten.

Wat in 2010 begon als een vernieuwende idee, vertaalde ik in korte tijd naar een succesvolle en winstgevende social enterprise. Als mede-oprichter, -eigenaar en -directeur hield ik me primair bezig met het opzetten en uitbouwen van de gehele organisatie, van marketing tot administratie.

Met succes: al na korte tijd boekte Worldmapping zwarte cijfers en bracht ik een stevige groei op gang.

Binnen een paar jaar verlegden duizenden jongeren hun grenzen met Worldmapping, verbond ik tientallen middelbare scholen aan de organisatie en ontvingen onze partners ter plaatse een aanzienlijke financiële boost.

In 2014 breidde Worldmapping uit met de overname van Be More, ook een social enterprise, die diverse vormen van voluntourism aanbiedt in Afrika en Azië, eveneens ten behoeve van lokale ontwikkelingsorganisaties.

In 2015 hebben we beide ondernemingen succesvol verkocht aan een grote internationale reisorganisatie en besloot ik mijn verantwoordelijkheden over te dragen – zodat ik me kan richten op nieuwe uitdagingen.