De blog

Psychologie Magazine #5 – In hoger beroep

Briljante wetenschappers zetten zich in, een potentiële wonderpil ligt klaar en de perfecte proefkonijnen staan te popelen. Maar de ethische commissie keurde het af.
03/05/2018/door jetskevanderschaar

Psychologie Magazine #4 – Mijn bucketlist? Die is leeg

Ik heb geen bucketlist met avontuurlijke bestemmingen die ik in dit leven nog wil zien. Langzaamaan is het besef ontstaan: dromen zijn niet voor later, maar nu.
18/04/2018/door jetskevanderschaar

Psychologie Magazine #3 – Met mijn taboe op tv

Nee, het was nooit mijn bedoeling geweest om het zo te vertellen, en ja, mijn angst was niet geheel ongegrond, maar wat voel ik me gedragen door zo veel liefde om me heen.
28/03/2018/door jetskevanderschaar

Psychologie Magazine #2 – Wil je het weten?

Dit gen vergroot niet het risico, maar veroorzaakt met genadeloze zekerheid een vorm van alzheimer die op jonge leeftijd begint. Laat je dan een dna-test doen?
15/03/2018/door jetskevanderschaar

Psychologie Magazine #1 – Dement voordat je oud bent

Ze sprak er zelden over. Toch heeft mijn moeder het altijd gevreesd. Bij ons in de familie komt de ziekte van Alzheimer veel te vroeg en veel te vaak voor.
01/03/2018/door jetskevanderschaar

Waarom vertelde ik dit niet aan jou en wel bij PAUW

Alzheimer is geen bijwerking van ouderdom. Dit is niet mijn verhaal, maar van ons allemaal. Het wordt tijd dat we daar over praten. En dat we iets doen.
12/10/2017/door jetskevanderschaar

Van de nood en de deugd

Romantisch laat mijn liefde zich verleiden door de lokroep van de supermarkt, waar de schuifdeur stoïcijns gesloten blijft, maar hij wel geïnformeerd wordt.
04/08/2017/door jetskevanderschaar

Blauw

Een full color festivalbeleving Down The Rabbit Hole in zevenendertig woorden, drie dagen en één spontaan gepubliceerd gedichtje.
25/06/2017/door jetskevanderschaar

Toilettwijfel

'Oerol heeft toiletten van de toekomst; je plast er genderneutraal.' Mijn lief koopt een plaspartout. Binnen drie knipjes is het kwijt en heb ik hoge nood.
18/06/2017/door jetskevanderschaar
Toon meer

Volg mij