Uitgeteld

‘Hoe oud ben jij?’ De middelste wil alles meten.
Het verbaast hem dat ik het uit moet rekenen.
‘Zoiets weet je toch?’
Voor het antwoord is geen tijd, nieuwe vragen prangen. Hoe groot ben ik? Hoe groot is hij? Hoe groot moet je voor een achtbaan zijn?
Groot genoeg, zo blijkt. Voor de achtbaan met het treintje. Voor de achtbaan met de karretjes die draaien. Voor de snelste, hoogste, langste houten achtbaan van de Benelux.
Tergend langzaam tokkelen we tot 35 meter hoogte… en dan storten we de diepte in en razen in de rondte met 90 kilometer per uur, 1077 meter lang.
Voor het eerst in mijn pretparkcarrière ben ik bang. Bang dat hij bang is, of misselijk, of zichzelf bevuilt. Maar nee hoor, meneer wil nog een keer en nog een keer en nog een keer. Gillend gieren we de dag door met een g-kracht van ruim 2.
’s Avonds eet hij extra frietjes, ik laat de mijne staan. Hoe oud ik ben? Misschien hiervoor te oud.

2 antwoorden
  1. jetskevanderschaar
    jetskevanderschaar zegt:

    Hahaha 😀 Dat is de spijker op z’n kop Tieneke! Ik zal het eens aan de kinders voorrekenen, kijken hoe het valt 😉

  2. tieneke
    tieneke zegt:

    misschien niet te oud…een kwestie van rekenen….je lengte min die van hem en dan de hoogte en het verval van de achtban erbij en de leeftijd van zijn jongere broertje erbij en die van zijn oudere broer eraf…en dan de bomen die je vanaf de ingang voorbij gelopen hebt weer erbij tellen en de wolken die je in de lucht ziet er weer af….onder de 100? dan geslaagd.

Reacties zijn gesloten.