Reportages

Columns

ALZ – Geestverruiming in een gongbad

Ik kan mezelf aarden met mijn blote voeten in het gras, mijn lijf onderdompelen in een gongbad en mijn geest verruimen in een yurt - tegen betaling is dit ook op afstand mogelijk.
18/11/2019/door jetskevanderschaar

NRC-XTR – Innovatie vraagt bovenal moed

Het begint bij ons. Als we erin dúrven te geloven en daar ook naar handelen, wordt het onmogelijke mogelijk. Zo kwamen we immers ook op de maan.
13/09/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – In het zoeklicht van de media

Vaak zijn de reacties overweldigend en hartverwarmend positief. De meeste althans. Maar ik krijg ook die andere, scherp en pijnlijk, als zout in een open wond.
05/09/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Over het nut van aso’s en gezonde levensstijl: wat ik leerde op de internationale alzheimerconferentie in LA

Veel aandacht voor gezonde levensstijl: een combinatie van verantwoord eten, genoeg bewegen, mentale en sociale activiteit, matig drinken en niet roken.
05/08/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Bij de minister op bezoek: wat als hij in mijn schoenen stond?

Ik vergeet de camera’s, de belangen en verwachtingen en richt mijn aandacht op hem. ‘Wat zou je doen,’ vraag ik aan Hugo, ‘als je in mijn schoenen stond?’
22/07/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Smartlappen met advocaat

Als mijn leven begint aan de grenzen van mijn comfort zone krijg ik er vandaag een flink stuk bij, in een hotel vol honderdplussers die nog helder zijn van geest.
13/06/2019/door jetskevanderschaar
Toon Meer

Boekrecensies

Filmrecensies

Vrij

Volg mij

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.