, , ,

Primo: ‘Eeuwige Lente is heel mooi geschreven autobiografie’

Met het Vlaamse Primo Magazine sprak ik uitgebreid over mijn boek. ‘Door het hele verhaal te vertellen wilde ik laten zien hoe we allemaal gevormd zijn door ons verleden, onze genen en onze opvoeding. Aanvankelijk dacht ik dat mijn leven was begonnen als een onbeschreven blad. Wanneer ik er hard genoeg mijn best voor deed, was alles mogelijk. Maar mijn moeders ziekte en later mijn eigen uitslag veranderden dat. Ik leerde dat ik voor een groot deel ben gevormd door wat ik van mijn ouders, en zij op hun beurt van hun ouders, meekreeg bij mijn geboorte. De rest is vrije wil, in combinatie met wat pech of net geluk. Niet alles is maakbaar in het leven, maar er is altijd een deel waar je wel invloed op hebt. Ik heb nog steeds de keuze om zelf te bepalen hoe ik daarmee om wil gaan.’

 

Eeuwige Lente is een dans met de dood als een ode aan het leven, een verhaal van liefde en een strijd voor hoop.

★★★★★

‘hartverscheurend mooi’ … ‘zeer indrukwekkend’ … ’taboedoorbrekend’

***

Dit boek is mede mogelijk gemaakt met steun van Aegon en Alzheimer Nederland.